Här är en typisk dag på benins gator. tryck här om du vill läsa mera om vardagen i benin. Man använder skålar för att blanda färger till de olika textilerna.

TERVETULOA

Svanhild Åbonde suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä vaatteita käyttäen pellavaa, silkkiä ja puuvillaa, jotka värjätään käsin vahabatiikkimenetelmällä, mm. indigovärein. Hänen kokoelmaansa kuuluu myös luonnonvärisestä saaristolampaanvillasta huovutetut takit ja päähineet. Svanhild Åbonde asuu osan vuodesta Länsi-Afrikan Beninissä, missä hän työskentelee paikallisten batiikkitaiteilijoiden kanssa. Afrikka inspiroi hänen vaatekokoelmaansa joka siitä huolimatta säilyy skandinaavisena. Muun osan vuodesta Svanhild Åbonde asuu Turunmaan saaristossa, Nauvossa. Siellä hän valmistaa villakokoelmansa.

Svanhild Åbonde on saanut uransa aikana lukuisia apurahoja ja Svenska Kulturfondenin tekstiilitaiteen palkinnon vuonna 2003.

"Palkinnonsaaja on luonut menestyksekkään uran tekstiilitaiteilijana ja suunnitellut määrätietoisesti innovatiivista vaatefilosofiaansa yhdistäen siihen vaikutteita kansantaiteesta ja käsityöläisperinteestä. Omaperäisellä muotokielellään hän luo persoonallisen näkemyksensä lukuisissa eri kulttuurien kohtaamisissa."
 

kuva: Karoliina Ek

HYVÄÄ TIETÄÄ